ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

 ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

Μαρία Κομνηνάκα 

Στηρίζουμε τα αιτήματα των νεφροπαθών του νησιού μας

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Νεφροπαθών, για την έλλειψη γιατρών στη μονάδα του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, βρέθηκε κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ με επικεφαλής τη βουλευτή του νησιού μας Μαρία Κομνηνάκα. 

Η βουλευτής του ΚΚΕ έκανε την παρακάτω δήλωση.

«Ήρθαμε να στηρίξουμε την κινητοποίηση του Συλλόγου Νεφροπαθών. Θεωρούμε αυτονόητο το αίτημά τους. Αυτή η εικόνα είναι μια μικρογραφία του «Νέο ΕΣΥ» που ονειρεύεται η σημερινή κυβέρνηση, που όμως έχουν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Γιατί όποιος άνθρωπος γνωρίζει την κατάσταση στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης ξέρει πολύ καλά ότι το πρόβλημα με τη μονάδα νεφρού είναι διαχρονικό όπως και με άλλες βασικές ειδικότητες. Η προσπάθεια που γίνεται να υποβαθμίζεται σταθερά το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, για να ανοίγει πόρτες για τον ιδιωτικό τομέα, την πληρώνουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη και είναι πραγματικά πρόκληση η δικαιολογία που χρησιμοποιούνε κάθε φορά και το Υπουργείο και οι Κυβερνήσεις ότι δεν δέχονται οι γιατροί να καλύψουν τις θέσεις, όταν οι προσλήψεις είναι για δύο και για τρεις μήνες. Εάν αυτή την στιγμή δεν επιλέξουν να κάνουν μόνιμες προσλήψεις γιατρών όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων ώστε να λειτουργήσουν και σαν κίνητρο, για να μπορέσουν να έρθουν σε μια δύσκολη περιοχή όπως τα νησιά, δεν πρόκειται ποτέ να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ούτε βέβαια μπορεί η υγεία να αντιμετωπίζεται με τα δίμηνα και τρίμηνα μπαλώματα. 

Εμείς το ζήτημα για τη μονάδα των νεφροπαθών του Νοσοκομείου το έχουμε φέρει πολλές φορές στη βουλή. Οι απαντήσεις είναι ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον, ότι προσπαθούμε, χωρίς όμως να απαντάνε στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Και βέβαια φαίνεται, εκτός από την προσπάθεια να ενισχυθεί ο ιδιωτικός τομέας, πως τελικά έχουν μετατραπεί τα νοσοκομεία σε μιας νόσου, και αυτή λειψή, διότι ούτε η πανδημία αντιμετωπίζεται σοβαρά ούτε μπορούν να νοσηλευτούν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν άλλα σοβαρά προβλήματα. Εμείς θα το επαναφέρουμε στη βουλή και φυσικά θεωρούμε ότι είναι ένα ζήτημα που πρέπει να το αναδείξει ο λεσβιακός λαός, γιατί δεν αφορά βέβαια μόνο τη συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων. Η αναβάθμιση του Νοσοκομείου και η σωστή παροχή υγείας είναι ζήτημα που αφορά συνολικά την κοινωνία του νησιού μας».


Συνάντηση με εκπροσώπους του ΔΣ του συλλόγου ΑΣΠΙΔΑ

    Κλιμάκιο  της Τ.Ε. Λέσβου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Κώστα Ρήγα Γραμματέα της και τη Μαρία Κομνηνάκα  βουλευτή του Κόμματος, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΔΣ του συλλόγου ιδιοκτητών εστίασης ΑΣΠΙΔΑ, Νίκο Γιαννάκα καθώς και τους Κουλουμαριέτο Φώτη και Μαντζουράνη Στέλιο.

   Στη συνάντηση έγινε συζήτηση με βάση τις διεκδικήσεις του συλλόγου, μπροστά στην κινητοποίηση – κλείσιμο των καταστημάτων τους την Τρίτη 16/11. Οι εκπρόσωποι τόνισαν ότι είναι απαράδεκτη η μετακύλιση των ευθυνών της κυβέρνησης προς τους καταστηματάρχες, ειδικά τη στιγμή που μεγάλο τμήμα τους αδυνατεί να ανταπεξέλθει στα χρέη και τις υποχρεώσεις που έχουν αυξηθεί μετά το παρατεταμένο διάστημα αναδουλειάς λόγω πανδημίας και lock down.

   Το κλιμάκιο του ΚΚΕ, επισήμανε την ανάγκη να στηριχτούν οι αυτοαπασχολούμενοι στην εστίαση, να διεκδικήσουν πραγματικά μέτρα για την υγεία, με προσλήψεις προσωπικού και όχι να γίνονται «χωροφύλακες» και να έρχονται αντιμέτωποι με τον κόσμο λόγω των παλινωδιών της κυβέρνησης. Τόνισαν ότι το ΚΚΕ έφερε τα ζητήματα που τους απασχολούν στη βουλή με ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς. Για να στηριχτούν οι επαγγελματίες της εστίασης και άλλων κλάδων που θα πληγούν από το νέο κύμα της πανδημίας με σειρά μέτρων όπως η διαγραφή χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής στο 100% για όσους επαγγελματίες έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα έως 12.000 ευρώ ή την κρατική επιδότηση που να καλύπτει πλήρως τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και άλλα. Η Μαρία Κομνηνάκα δήλωσε ότι χρειάζεται ένταση της πάλης, μπροστά στο νέο κύμα ακρίβειας, που πλήττει αυτοαπασχολούμενους, εργαζόμενους και αγρότες, με τη συρρίκνωση του εισοδήματός τους.

Συνάντηση με το ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Μυτιλήνης

   Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΔΣ του συλλόγου και ο πρόεδρος του, Καρέκος Παναγιώτης, που διατράνωσε την ανησυχία των γονιών για την αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία, ειδικά μετά τις συγχωνεύσεις τμημάτων. Στη συζήτηση αναδείχτηκε η ανάγκη να λειτουργήσουν τα σχολεία με όλα τα απαραίτητα μέτρα, χωρίς συνωστισμό και με προσλήψεις καθηγητών για να καλυφθούν όλα τα κενά.  Η βουλευτής του ΚΚΕ, είπε ότι φέρνουμε επανειλημμένα στη βουλή τα ζητήματα λειτουργίας των σχολείων αλλά ότι πρέπει να δυναμώσει και ο αγώνας γονιών – εκπαιδευτικών – μαθητών, για ένα σχολείο που θα μορφώνει, δε θα εξοντώνει, και δε θα θέτει προφανώς σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών, γονιών, καθηγητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου