Γ. Μπουρνούς: Η επίσκεψη του Πάπα στη Λέσβο να αναβιώσει την ξεχασμένη ευαισθητοποίηση για το προσφυγικό


Υποδεχόμαστε σήμερα στη Λέσβο τον Πάπα Φραγκίσκο, τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που εκπέμπει μηνύματα ανθρωπιάς, ειρήνευσης, αδελφοσύνης και συμπόνοιας προς τους αδύναμους και τους κατατρεγμένους κάθε προέλευσης και θρησκείας. Υπέρμαχος των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και αληθινός ενσαρκωτής του κηρύγματος φιλαλληλίας του Ευαγγελίου, στην προηγούμενη, ιστορική, επίσκεψή του στη Λέσβο με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, πέτυχε την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας για την προσφυγική κρίση.

Η σημερινή του επίσκεψη, «ως προσκυνητή στις πηγές της ανθρωπιάς», όπως ο ίδιος είπε για την επίσκεψή του στη Λέσβο, ελπίζουμε να αναβιώσει αυτή την από καιρό ξεχασμένη διεθνή ευαισθησία και να γίνει αφορμή για μια νέα ευρωπαϊκή προσέγγιση στο μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα στη βάση της ανθρωπιάς, της κοινής ευθύνης και της αλληλεγγύης.    

Ο στίχος του Βιργίλιου «Εγκαρτερείτε και κοιτάτε εμπρός: καλύτερες μας περιμένουν μέρες» ήταν το μήνυμα του Πάπα στον Αλέξη Τσίπρα στην επίσκεψή του στο Βατικανό τον Σεπτέμβριο του 2019. Ας το κρατήσουμε και για μας εδώ στη Λέσβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου