Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ για τη σημερινή κινητοποίηση στο λιμάνι της Μυτιλήνης

 


Χαιρετίζουμε τη σημερινή κινητοποίηση του λαού της Λέσβου που για μια ακόμα φορά έδωσε μαχητικό παρόν στη μεγάλη συγκέντρωση στο λιμάνι της Μυτιλήνης, για να μην ξεφορτωθούν τα μηχανήματα που προορίζονται για την κατασκευή υπερδομής φυλακής στη Βάστρια. 

Χαιρετίζουμε το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, τα σωματεία, τους φορείς, τους εργάτες, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και όλους τους νέους, που πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις και που έχουν διαμορφώσει την ετυμηγορία τους και δεν την παίρνουν πίσω: "ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΓΊΝΟΥΝ ΦΥΛΑΚΈΣ ΨΥΧΏΝ" 

Οι σημερινές κινητοποιήσεις σε Λέσβο και Χίο αποδεικνύουν ότι ο αυταρχισμός και τα σχέδια της κυβέρνησης και της ΕΕ μπορούν και πρέπει να τσαλακωθούν από το λαϊκό κίνημα. Αποδεικνύουν ότι έτσι ή αλλιώς, είτε με τον εκβιασμό, είτε με τον αυταρχισμό, την τελευταία λέξη την έχει ο λαός, με την οργανωμένη πάλη του, με την αντοχή του, με την πείρα του και πάνω από όλα με το δίκιο του. 

Αυτοί που με την πολιτική τους δημιούργησαν και δημιουργούν καραβάνια προσφύγων και θαλασσοπνιγμένων, σήμερα μιλούν για διαχείριση του προσφυγικού, ενώ ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν δίνουν δεκάρα ούτε για τους νησιωτες, ούτε για τους πρόσφυγες, ούτε για τον λαό μας. 

Καλούμε τον λαό των νησιών να επαγρυπνά, να διεκδικεί τις σύγχρονες ανάγκες του, να βάζει εμπόδια στην πολιτική που εμπλέκει την χώρα μας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς. 

Καλούμε το λαό του νησιού να συνεχίσει να δείχνει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες και μετανάστες κόντρα στο ξεσπίτωμα τους και τον εγκλωβισμό τους. Ξέρουμε καλά ότι στην τελική αυτό το σύστημα, το καπιταλιστικό, γεννά φτώχεια, πόλεμο και προσφυγιά. 

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό ανατρέποντας το, και αυτό είναι υπόθεση καθημερινής πάλης.  

Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ είναι υπόλογοι για την υλοποίηση και στήριξη αυτής της πολιτικής, που εφαρμόζει τις κατευθύνσεις ΝΑΤΟ και ΕΕ και γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τα αιτήματα των νησιωτών. 

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΧΙΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΆ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου