ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ και Λαική Συσπείρωση βρέθηκαν στην Βάστρια


 Από νωρίς το πρωί κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα της Κώστα Ρήγα, συναποτελούμενη από τα μέλη της ΤΕ Στρατή Κόμβο-δημοτικός σύμβουλος Μυτιλήνης και Μπάμπη Ντινενή-γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, βρέθηκε στη θέση «Βάστρια» όπου μετά από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, υιοθετήθηκε ψήφισμα από το Περιφερειακό Συμβούλιο για να γίνει αυτοψία στο χώρο και να επιβεβαιωθεί η ακριβής θέση των μηχανημάτων που προορίζονται για την κατασκευή της νέας υπερδομής. 


Έντονη ήταν η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων που έβαζαν προσχώματα και απέκλειαν την διέλευση στην περιοχή στους κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί. 


Η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αγλαΐα Κυρίτση δήλωσε: «Βρεθήκαμε σήμερα εδώ για να υλοποιήσουμε την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που υιοθέτησε την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για να εμποδίσουμε την έναρξη των εργασιών της νέας Υπερδομής. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που με φωτογραφική διάταξη, μέσα στον αναπτυξιακό νόμο που συζητιέται τώρα στη Βουλή, αφαιρεί τις αρμοδιότητες από την Περιφέρεια που αφορούν αδειοδοτήσεις και απαλλοτριώσεις. Είναι άλλη μια μορφή ενίσχυσης του επιτελικού κράτους για να γίνει ακόμη πιο εχθρικό απέναντι στον ελληνικό λαό, απέναντι στον λαό των νησιών του Βορείου Αιγαίου».    


Σε σχόλιο της η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η κυβέρνησης της ΝΔ προχωρά ακάθεκτη στην υλοποίηση της απάνθρωπης πολιτικής εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών, έτσι όπως επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Αρχίζει τις εργασίες για την κατασκευή νέας υπερδομής-φυλακής στη «Βάστρια». 

Γράφει στα παλιά της τα παπούτσια την ετυμηγορία των νησιωτών, των φορέων τους ακόμη και αιρετών, και περνά με φωτογραφική διάταξη στη Βουλή τροπολογία που αίρει τις ευθύνες ακόμη και της Τοπικής Διοίκησης για να προχωρήσει απρόσκοπτα το έργο.  


Αποδεικνύεται ξανά ότι το αστικό κράτος είναι επιτελικό γρήγορο και αποφασιστικό όταν είναι να υλοποιήσει την αντιλαϊκή πολιτική και γυμνό όταν «καλείται» να προστατέψει τη ζωή του λαού. 


Η δημιουργία δομής-φυλακής αποτελεί απάνθρωπο αντιλαϊκό και περιβαλλοντικό έγκλημα που μόνο χαμένους θα βγάλει τους νησιώτες, τους πρόσφυγες και το περιβάλλον καθώς η δομή θα βρίσκεται στην καρδιά γιγάντιας δασικής έκτασης. 

Θα βγάλει κερδισμένους κατασκευαστικούς ομίλους και όλους όσους λυμαίνονται το προσφυγικό εδώ και χρόνια. 


Είναι ώρα ευθύνης. Ο λαός της Λέσβου δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. 

Όλοι στον αγώνα για να αποκρούσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης. 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου