Ερώτησή Γιάννη Μπουρνού για τους ελαιοπαραγωγούς της Λέσβου

 


Δήλωση του Γιάννη Μπουρνού σχετικά με απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε ερώτησή του για τους ελαιοπαραγωγούς της Λέσβου: Η διαρκής πίεσή μας για την ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών έφερε αποτέλεσμα.

 Στις 11 Ιανουαρίου, ανταποκρινόμενοι στο δίκαιο αίτημα των ελαιοκαλλιεργητών μας για στήριξη από την Πολιτεία και συμμεριζόμενοι την αγωνία τους για το μέλλον της ελαιοπαραγωγής, καταθέσαμε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ενίσχυση τους, μετά τις ζημιές που υπέστησαν εξαιτίας της κλιματικής κρίσης και της πανδημίας.

Η ερώτηση της 11ης Ιανουαρίου ήταν η έβδομη κοινοβουλευτική μας παρέμβαση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελαιοκομική κοινότητα της Λέσβου και που προκλητικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη επί δυο και πλέον χρόνια  αδιαφορεί να επιλύσει.  

Η διαρκής πίεσή μας προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έφερε αποτέλεσμα: Απαντώντας στην ερώτησή μας, το αρμόδιο Υπουργείο ανακοινώνει ότι εξασφαλίστηκε για την ελαιοκομική περίοδο 2020/2021 η ένταξη των ελαιοκαλλιεργειών σε πρόγραμμα de minimis και η χορήγηση ενίσχυσης 30€ / στρέμμα, οριζόντια σε όλους τους ασφαλισμένους παραγωγούς.

Επίσης, για τις ασφαλιστικά καλυπτόμενες από τον ΕΛΓΑ ζημιές της ανεμοθύελλας στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2021, οι αντίστοιχες αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς αναμένεται να καταβληθούν εντός του α’ τριμήνου 2022.

Ο αγώνας συνεχίζεται στο πλάι των αγροτών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου