ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

 


ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Μεγάλο ενδιαφέρον και πλούσια συζήτηση στις περιοδείες για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ακρίβεια


Συνεχίζεται η πολιτική εξόρμηση, της  Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ. 

Τα θέματα που κυριάρχησαν στη συζήτηση με εργαζόμενους, αγρότες, φοιτητές, επαγγελματίες, στις περιοδείες που έγιναν, ήταν ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία και η ακρίβεια που κατατρώγει το λαϊκό εισόδημα.

Στη συζήτηση φάνηκε ξεκάθαρα ότι εργαζόμενοι και φοιτητές καταδικάζουν τον ιμπεριαλιστικό αυτό πόλεμο, που τα θύματά του είναι για άλλη μια φορά οι λαοί.  Απαίτησαν, δε, να μην υπάρχει καμιά στρατιωτική εμπλοκή της χώρας μας και να μην υπάρχει κανένας έλληνας φαντάρος έξω από τα σύνορά της.  

Τα μέλη της ΤΕ ανέδειξαν τις θέσεις του ΚΚΕ και τη στάση που κράτησε από την πρώτη στιγμή της ρώσικης εισβολής.

«Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή καταδίκασε τη ρωσική εισβολή, δηλαδή την ενέργεια του πρώτου επιτιθέμενου, χωρίς όμως εδώ να βάζει ούτε άνω τελεία ούτε τελεία, όπως έκαναν η κυβέρνηση και όλα τα άλλα κόμματα. Ανέδειξε τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του ανταγωνισμού ανάμεσα στα δύο κράτη, και της Ρωσίας και της Ουκρανίας, θυμίζοντας τι προηγήθηκε με αφετηρία τη διάλυση της ΕΣΣΔ και τις διαφορές που ανέκυψαν ανάμεσα στα αναδυόμενα νέα κράτη».

Ακόμα επισήμαναν τη στάση των ελληνικών κυβερνήσεων λέγοντας «είναι πρόκληση οι ελληνικές κυβερνήσεις, σήμερα της ΝΔ, χθες του ΣΥΡΙΖΑ, να σπαταλούν 4 δις ευρώ κάθε χρόνο για το ΝΑΤΟ την ίδια ώρα που εκτινάσσεται η ακρίβεια και η φτώχεια, η υποχρηματοδότηση της παιδείας και της υγείας έχει χτυπήσει "κόκκινο"! Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι οι πανάκριβοι στρατιωτικοί εξοπλισμοί δεν αξιοποιούνται για την άμυνα της χώρας αλλά για την ενεργότερη εμπλοκή στα αιματοβαμμένα σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ!» και ότι το ΚΚΕ απαίτησε και απαιτεί:

Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!

Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα, να κλείσουν άμεσα όλες οι ευρωατλαντικές υποδομές και να μη χρησιμοποιηθούν για επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μην σταλεί στην Ουκρανία ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές! Απαιτούμε την επιστροφή όλων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό.

Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.

Την αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».


Επίσης οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την ακρίβεια που τους έχει γονατίσει. Τα μέλη της ΤΕ τους κάλεσαν να διεκδικήσουν, μέσα από τα σωματεία τους, την οργανωμένη πάλη τους: 

- Αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν το αυξημένο κόστος διαβίωσης, και όχι τα ψίχουλα των 50 cent την ημέρα

- Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. 

- Να αποσυνδεθεί ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στα νησιά από το προσφυγικό, να μειωθεί στο 50% και να καταργηθεί εντελώς στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα και αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες. 

- Διαγραφή χρεών στους επαγγελματίες του εμπορίου και της εστίασης, για τα χρέη 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου