Περιοδείες της βουλευτού Νομού Λέσβου του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα

 


Με έντονο ενδιαφέρον για τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκαν οι περιοδείες της βουλευτού Νομού Λέσβου του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα, στο νησί μας.

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο Γιάννη Παπαπαναγιώτου και τον αντιπρόεδρο Ελευθέριο Μαλέα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣΒ.), μέλος της ΠΟΕΣ, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αφορούν τους στρατιωτικούς, όπως τα μισθολογικά τους, τα έξοδα μετακίνησης τους αλλά και το ζήτημα της αποστολής τους, που δεν έχει καμία σχέση με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς εκτός συνόρων.

Ακόμα η Μαρία Κομνηνάκα περιόδευσε, μαζί με κλιμάκιο του Κόμματος, στην αγορά της Μυτιλήνης. Στη συζήτηση με αυτοαπασχολούμενους ξεχώρισε η αγανάκτηση και η γενικευμένη ανασφάλεια, ο φόβος για λουκέτα, λόγω των χρεών και των δυσβάστακτων λογαριασμών του ρεύματος. Η βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι υπάρχει πείρα στους μικρούς επιχειρηματίες, που λέει ότι οι «κλαδικές» προτεραιότητες του κεφαλαίου – στο εμπόριο, στη Μεταποίηση, στις Κατασκευές -  οδήγησαν όλα αυτά τα χρόνια χιλιάδες επιχειρήσεις αυτοαπασχολούμενων σε λουκέτο. Γι΄ αυτό υπάρχει η πολιτική επιλογή συμπόρευσης με το ΚΚΕ, για να δυναμώσουν τόσο οι διεκδικήσεις που θα ανακουφίσουν τους αυτοαπασχολούμενους όσο και η πάλη για να δημιουργούνται τριγμοί σε κάθε αντιλαϊκό σενάριο κυβέρνησης μονοκομματικής ή συνεργασίας.

Επίσης, στη συζήτηση που αναπτύχθηκε, κατά την περιοδεία της στη Στύψη, με κατοίκους του χωριού, εργαζόμενους, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, το Σάββατο (21 Μάη) η βουλευτής τόνισε: «Η εγκατάλειψη και η απαξίωση υποδομών, ειδικά στην υγεία, η αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος, δεν είναι αποτέλεσμα ανικανότητας αλλά συνέπεια της βάρβαρης πολιτικής που στηρίζει τα μονοπώλια, τόσο από τη σημερινή κυβέρνηση όσο και από τις προηγούμενες».

Το πρωί της Κυριακής (22 Μάη) η Μαρία Κομνηνάκα κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα της Μικρασιάτισας Μάνας, σε εκδήλωση για την γενοκτονία των Ποντίων.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας συμμετείχε στην πορεία της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου και σε δήλωσή της ανάμεσα στα άλλα σημείωσε «… διατρανώνουμε τη λαϊκή απαίτηση, να σταματήσει η αποστολή όπλων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων, να μη βρεθεί κανένας φαντάρος ή στρατιωτικός έξω από τα σύνορα, και κυρίως να γίνει πράξη το κλείσιμο όλων των ΝΑΤΟικών ΒΑΣΕΩΝ του θανάτου που μετατρέπουν τη χώρα σε στόχο εχθρικών αντιποίνων». Και επίσης παραβρέθηκε και χαιρέτησε στην εκδήλωση «Η προσφυγική μνήμη, πολύτιμη ιστορική κληρονομιά» που διοργάνωσαν το Δημοτικό Σχολείο Λουτρών, η Κοινότητα Λουτρών και ο Σύλλογος Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι».

       Συνεχίζονται Περιοδείες-Συσκέψεις της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ, για συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η πάλη για μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος από την ακρίβεια, για να απεμπλακεί η χώρα μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Τη Δευτέρα, 23 Μάη, κλιμάκιο, με επικεφαλής το Στρατή Κόμβο, μέλος της ΤΕ, θα περιοδεύσει σε Ιππειος, Κάτω Τρίτος και Μιχού.

Την Τρίτη, 24 Μάη, κλιμάκιο, με επικεφαλής το Γραμματέα της ΤΕ, Κώστα Ρήγα, θα περιοδεύσει στα Πάμφιλα.

Την Τετάρτη, 25 Μάη, θα πραγματοποιηθεί περιοδεία και σύσκεψη στην Κάπη, με ομιλητή τον Κώστα Ρήγα.

Την Κυριακή, 29 Μάη, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη και περιοδεία στην Αγιάσο, από τον Στρατή Κόμβο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου