Στο στόχαστρο τουρκικών ΜΜΕ το Καστελλόριζο: Ο ελληνικός «κόμπος» στο Αιγαίο


Όχι μόνο δεν σταματούν οι προκλήσεις από τα τουρκικά ΜΜΕ, αντιθέτως κλιμακώνονται. Ρεπορτάζ του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού TRT της Τουρκίας έχει τον τίτλο «Ο ελληνικός κόμπος στο Αιγαίο: Εξοπλισμένο Καστελλόριζο».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tourkikanea.gr, κατά τη διάρκειά του ρεπορτάζ ακούγονται οι δημοσιογράφοι να λένε: “Το Καστελλόριζο έχει έκταση 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2 χλμ από την περιοχή Κας της Αττάλειας… Μπορούν να το δουν ακόμη και με γυμνό μάτι…”

“Το Καστελλόριζο, σύμφωνα με τη συνθήκη των Παρισίων, έχει αποστρατιωτικοποιημένο στάτους. Παρά το ότι οι συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων επιβάλουν αποστρατικοποίηση, η Αθήνα εξόπλισε το Καστελλόριζο” αναφέρουν.

“Οπως εξόπλισε και άλλα 15 νησιά του Αιγαίου. Η στρατιωτική κινητικότητα του 2020 στο νησί καταγράφηκε έτσι από το TRT” τονίζεται στο ρεπορτάζ.

“Παράλληλα με τον εξοπλισμό, Έλληνες αξιωματούχοι συχνά κάνουν προβοκατόρικες επισκέψεις στο Καστελλόριζο. Η πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδας, προσγειώθηκε στο νησί με στρατιωτικό ελικόπτερο και συνοδεία F-16” σημειώνεται στο ρεπορτάζ.

“Η Αθήνα υποστηρίζει ότι παρόλο που τα νησιά είναι πολύ μικρά, έχουν την ίδια θαλάσσια δικαιοδοσία με την ηπειρωτική χώρα. Αυτό είναι σαφώς αντίθετο τόσο στο διεθνές δίκαιο όσο και στο εθιμικό δίκαιο. Η Τουρκία αισθάνεται άβολα με τη στάση της Αθήνας στο θέμα αυτό” το τουρκικό κανάλι.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου