Προβολή του ντοκιμαντέρ «ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ : ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ»

 


Δελτίο τύπου για την προβολή του ντοκιμαντέρ «ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ : ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ» -- μια πρωτοβουλία της ΚΟΒ Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου του ΚΚΕ.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προβολή του ντοκιμαντέρ «ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ : ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ» - μια πρωτοβουλία της ΚΟΒ Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου του ΚΚΕ – που έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής 22/07, στην Πλατεία Σαπφούς.

Με αμείωτο ενδιαφέρον οι θεατές παρακολούθησαν τις «ζωντανές» αφηγήσεις των μαχητριών  του ΔΣΕ που έγραψαν ένδοξες σελίδες της ιστορίας μας… «κλείνοντας συμφωνία ενάντια στον θάνατο». Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε η αφοπλιστική απλότητα με την οποία μνημονεύονταν τις κακουχίες και τα δεινά που βίωναν, καθώς και η απαγγελία ποιήματος του Πωλ Ελυάρ δια στόματος του αείμνηστου Θάνου Μικρούτσικου («Στις Ελληνίδες Αδελφές μου, Γράμμος Ιούνης ’47»).

Όπως και ακούστηκε στον σύντομο χαιρετισμό που άνοιξε την εκδήλωση: «…το ΚΚΕ έχει αποδείξει πως ξέρει να τιμάει τους αλύγιστους, τους ακλόνητους της ταξικής πάλης. Έχουμε αποδείξει πως εκεί όπου η αστική τάξη και οι σύμμαχοι της ξηλώνουν και ξανά ράβουν με λύσσα την ιστορία, είναι εκεί που βγαίνουμε με ακόμη μεγαλύτερη ορμή απέναντι σε αυτούς που τσακίζουν τις ζωές μας! Δεν έχουμε άλλο παρά να κρατήσουμε τα λόγια μιας μαχήτριας: …όμως ζω με αυτά που πέρασα, και λέω ναι, είμαι περήφανη γι αυτό! Έκανα το καθήκον μου για την πατρίδα, για τους συνανθρώπους μου, για όλους!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου